ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ

ΤΑ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΚΙΑ

ΤΑΒΕΡΝΑ

  Η αρχή της βρίσκεται το 1971 λίγο έξω από τη Μονεμβασιά, στον γραφικό κολπίσκο του Ξιφιά, όταν ο κυρ-Γιάννης κι η κυρα-Λούλα μετέτρεψαν ένα τμήμα του φτωχικού τους σε κομβικό σημείο επικοινωνίας της περιοχής με τον υπόλοιπο κόσμο. Βασικά είδη διατροφής, πρώτης ανάγκης, υλικά, ως και η αλληλογραφία των ΕΛΤΑ, περνούσαν από της κυρά Λούλας πριν καταλήξουν στους λιγοστούς κατοίκους της γύρω περιοχής.

   Ο ηλεκτρισμός δεν είχε φτάσει ακόμη και μόνο το τρακτέρ του μπαρμπα-Γιάννη  μπορούσε να διασχίσει τους κακοτράχαλους χωματόδρομους μέχρι τον Ξιφιά. Ο κυρ-Ζαφείρης, χειριστής γεννήτριας της Μονεμβασιάς κατέφθανε συχνά-πυκνά με συντροφιά τον μπάρμπα Γιάννη τον Σπίτζο. Οι εποχές λιτές, αλλά η κάθε επίσκεψη απαιτούσε κρασάκι σπιτικό και μεζέ εκ του προχείρου: το μαντεμένιο τηγάνι έμπαινε στη φωτιά και σε λίγο 2-3 μελιτζανάκια τηγανίζονταν κατευθείαν απ΄τον κήπο σε ντόπιο ελαιόλαδο με το μεράκι της κυρα-Λούλας. Έτσι, τα μελιτζανάκια έγιναν ο αναγνωριστικός τίτλος που έμεινε στο πέρασμα του χρόνου κι αντιστάθηκε ηρωικά στην εξέλιξη των ξενόφερτων επιγραφών και της ανάπτυξης της περιοχής.

Το 1980 το αρχικό κτήριο κατεδαφίστηκε και “τα μελιτζανάκια”, στα χέρια πλέον των παιδιών του, του Κώστα και της Χρυσούλας, απέκτησαν νέες, σύγχρονες εγκαταστάσεις. Αυτά που δεν άλλαξαν στο πέρασμα του χρόνου είναι ο πλούσιος κήπος που τροφοδοτεί την κουζίνα του εστιατορίου, καθώς και το κρασί, το λάδι, τα αυγά και τα πουλερικά που καταλήγουν στο πιάτο μας με τις ελάχιστες δυνατές επεμβάσεις στο έργο της φύσης.          

    Η ταβέρνα μας βρίσκεται 5 μόλις χιλιόμετρα από την πανέμορφη Μονεμβασιά. Λειτουργεί από Ιούνιο μέχρι Σεπτέμβριο και προσφέρει σπιτική κουζίνα μεγάλης ποικιλίας μαγειρευτών πιάτων και της ώρας, την οποία μπορείτε να απολαύσετε σε ένα ζεστό και ήσυχο περιβάλλον. Τα κρέατά μας είναι ντόπια ενώ τα κοτόπουλά μας μεγαλώνουν και τρέφονται στον κήπο μας απ’ όπου προέρχονται και τα κηπευτικά. Όσο για το λάδι που αποτελεί παράδοση για την περιοχή, είναι παραγωγής μας και θα σας ενθουσιάσει με τη λεπτή του γεύση.

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΠΙΛΕΞΕΤΕ

  • Ολόφρεσκα υλικά
  • Εκλεκτές γεύσεις
  • Προϊόντα παραγωγής μας
  • Άψογη εξυπηρέτηση
  • Εμπειρία χρόνων
  • Δροσερή αυλή με θέα στη θάλασσα
slide3
slide2
slide14